İş

Yalova Belediyesi’nde İşçi Maaşlarına Yüzde 88 Artış

Yalova Belediyesi’nde en düşük işçi maaşı yüzde 88 artışla 32 bin liraya çıktı. Toplu iş sözleşmesindeki yüksek zammı meşaleler yakarak ve davul çalarak kutlayan işçiler, Belediye Başkanı Mustafa Tutuk’u omuzlarına aldı.

İşçi A.Ş. Yalova Belediyesi bünyesinde. Çalışanlarına ilişkin Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri sona erdi. Yalova Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında anlaşma Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde imzalandı. Yüzde 88 zam alan Yalova Belediyesi çalışanları zammı davul ve zurnalarla kutladı. Belediye Başkanı Mustafa Tutuk’u meşalelerle karşılayan çalışanlar, lideri omuzlarında taşıyarak sloganlar attı. Sözleşmenin imza törenine Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Mustafa Yavuz ve belediye çalışanları katıldı.

Burada konuşan Başkan Tutuk, “Bugüne kadar çok iş yaptık. Bunların hepsini sizlerle birlikte yaptık. Biz sadece o güzel işlere katkıda bulunduk. 2020 yılında göreve geldiğimizde fazla mesainin olduğu bir durum vardı. Ödeme yapılmadı. O günlerde kentsel dönüşümü, ana iletim hattını yapanlara şükürler olsun.” Hat yapan, bisiklet yolu yapan, fazla mesai ödeyen, fazla mesai, ikramiye ve maaşları birlikte veren bir belediyeye dönüştürdük ama inanın bu sahadaki çalışanlarımızdan yöneticilerimize kadar tüm çalışanlarımızın emeğiyle oldu. , hepimizin inancıyla, hepimizin bu inancın için döktüğü terlerle. Siz çalışanlarımız bizim için çok değerlisiniz. Meslektaşlarımızın huzuru ve refahı için elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz. Genel ortalamayı yüzde 80’in üzerinde artırdık. Bu nedenle hem maaşlarda hem de sosyal haklarda artışlar yaşandı. Toplu İş Sözleşmesinde emeği geçen tüm arkadaşlarıma “Teşekkür ediyor, sözleşmenin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İmzalanan Toplu İş Sözleşmesi ile çalışanların yevmiye ücretleri yüzde 65 oranında artırılırken, asgari günlük ücret ise 500 TL’den günlük 825 TL’ye çıkarıldı. Personelin maaşlarına sosyal haklar dahil ortalama yüzde 88 oranında zam yapıldı. Sözleşmede işçilere Ramazan Bayramı ikramiyesi olarak 4 bin 500 lira, Kurban Bayramı ikramiyesi olarak da 6 bin lira gıda yardımı ödenmesinin kararlaştırıldığı belirtildi. Çalışanların fazla mesai ücretleri yüzde 80, haftalık tatil ücretleri yüzde 65, dini bayram çalışma ücretleri ise yüzde 148 oranında artırıldı. -YALOVA

haber-hisarcik.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu