Ekonomi

Borsa günün ilk yarısında yükseldi

Günün ilk yarısında yükseliş trendinde hareket eden BIST 100 endeksi önceki kapanışa göre 106,73 puan yükselerek saat 13:00’teki prestijiyle 4.993,64 oldu. Toplam işlem hacmi 30,4 milyar TL olarak gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 3,41, holding endeksi yüzde 2,95 yükseldi. Tüm sektör endeksleri yükselirken en çok kazandıran bankacılık oldu.

Analistler, küresel borsalarda ABD Merkez Bankası’nın (Fed) para politikasına ilişkin belirsizliklerin fiyatlamayı zorlaştırdığına değindi.

Borç limitinin 2025 yılına kadar askıya alınmasını ve federal harcamaların 2 yıl süreyle sınırlandırılmasını öngören yasa tasarısı dün ABD Temsilciler Meclisi tarafından onaylanırken, tasarının Pazartesi gününe kadar Senato’dan geçmesi gerekiyor. Tasarının bugün Demokratların kontrolünde olan Senato’dan geçebileceği belirtiliyor.

Öğleden sonra ABD imalat sanayi Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) ve ADP özel sektör istihdamının takip edileceğini belirten analistler, teknik olarak BIST 100 endeksinde 5.000 ve 5.200 seviyelerinin direnç, 4.800 puanın ise ana pozisyonda olduğuna dikkat çekti. .

 

ipsalahaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu