Sağlık

Affetme Kapısı Tekniği ile Kendinize Şefkatle Yaklaşın ve Kendinizi Affedin!

Affetmek geçmişi değiştirmez ama geleceğin yolunu açar.

– Paul __Boese

Zaman kaybetmemek ve geçmişi geride bırakmamak için affetmeye hazır olmalısınız. Geçmişi bırakmak, kendi ruhunuzu özgürleştirmek ve kaderinizi yeniden yazmak için kendiniz dahil herkesi affetmelisiniz. Affetmeyi bilmiyor olabilirsiniz veya affetmek istemeyebilirsiniz ama “Ben affetmeye hazırım!” Kendi kendine uyum sürecini bile başlatabilirsiniz. Değerli olan niyet etmek, süreci yaşamak, sonucu düşünmeden sürece odaklanabilmektir.

Kendi yeterliliğiniz için geçmişi geride bırakarak herkesi affetmeniz serpilmenin kuralıdır.

“İstediğim kişi olmadığın için seni affediyorum!”, “Affediyorum ve seni özgür kılıyorum!”, “Kendimi olduğum gibi kabul ediyor ve onaylıyorum!” Olumlu fikirlerle başlayabilirsiniz. Her şeyin malzemesi kanaattir, inanıp isteyip niyet ettikten sonra niyetinizi değiştirebilirsiniz.

Geçmişle ilgili niyetlerinizi değiştirdiğinizde, duygularınız da değişir. Geçmişe dair olumsuz görüşlerinizin ne kadar süredir var olduğu önemli değil. Güç noktası şu an, burada ve şimdidir. Artık özgür olmayı, kendini affetmeyi ve kendine yeni bir gelecek yaratmayı seçebilirsin.

Kendinizi ve geçmişinizi affetmediğiniz sürece manevi acılar peşinizi bırakmaz. Öfke, küskünlük, kızgınlık, küskünlük, küskünlük ve nefret duyguları yaşam gücünüzü çalar, kendinize olan sevginizi azaltır, yaşama sevincinizi tüketir, geleceğe dair umutlarınızı kırar. Bu olumsuz duygulardan kurtulmak için kendinize sormanız gereken soru şudur: “Kimi affetmem gerekiyor?”

Geçmişi geçmişte bırakma, anı yaşama ve geleceğe umutla bakma özgürlüğü veren “affetmek”, bırakmak, vazgeçmek, unutmak, göz yummamak demektir. Affetmek, affettiğin kişinin davranışını onaylayacağın anlamına gelmez. Affettiğinizde, geçmişin bugün üzerindeki yıpratıcı etkisinden kurtulursunuz. Kötü ve acı verici deneyimleri geride bırakarak affedebilmek içsel bir olgunlaşma sürecidir. Affettiğinizde geçmiş deneyimlerinizi unutmazsınız ve onları da unutmamalısınız. Bu deneyimler o zamanlar sizin için acı verici olsa da, öğrenilmesi gereken dersler var.

Bağışlama süreci, geçmişten gelen olumsuz duyguların yükünden kurtulmaktır. Yaşanan olayları hatırlamak ama bu olayların duygu deposunu boşaltmak içindir. Affetme sürecinde kendi acınızın farkındasınız ama affedeceğiniz kişinin acısının ve onun da kurban olduğunun farkında değilsiniz. Geçmişte sizi kıran, üzen kişiye ne ceza verirseniz verin, bunun yeterli olmayacağını düşünürsünüz. Ancak geçmişe takılıp kalmak yerine, yaşam yolculuğunda yeni deneyimlere açık olabilmek için öfke ve intikama yatırım yapmayı bırakıp olumlu duygularınızı artıracak adımlar atmaya başlamalısınız. Affetmek, hayatı zenginleştiren ve özgürleştiren değerli bir yatırımdır.

affetme kapısı tekniği

Bu tekniğin amacı suçluluk duygusunun üstesinden gelmektir. Güzelleşmek için suçluluk duygusunun ortadan kaldırılması gerekir. Kişi, Af Kapısı’na girmeden önce çözülmesi gereken bir sahne ile karşı karşıyadır. Bu aşamada, kişinin yüzleşmesi gerekse bile sahneler açılacaktır. Kişi bir yetişkin olarak kalabilir veya çocukluğa geri dönebilir. Duygusal rahatlama, belirli deneyimleri farklı bir şekilde ifade etmeyi veya basitçe algılamayı gerektirebilir. Ego durumları baskın hale gelebilir. İçeriğinin ne olacağını kimse bilemez. Ancak, kişinin kendini suçlu hissettiği her ne ise, odadan çıkıp kapıyı kapatmadan önce çözülmesi gerektiği açıktır. Kapıyı kapatmak sembolik olarak geride sadece hatıra olarak hatırlanacak bir şey bırakmak demektir.

Tek bir boş oda görüldüğünde direniş olduğu açıktır. Böyle bir durumda “hadi biraz daha ileri gidelim belki başka bir oda daha vardır!” söylemek zorunda kalabilir. Kişinin suçluluk duygusuyla yüzleşmek istememesi şaşırtıcı değildir. Bu noktada biraz daha cesur olması gerekiyor. Bu tekniğin uygulanması yaklaşık bir saat sürebilir. Ayrıca tüm kapıları tek seansta bitirmek de bir kural değildir. Bir kapı tamamlandığında, başka bir oturumda bir obur tamamlanabilir. Bütün kapılardan girilip hepsi tamamlandığında sıra mağfiret kapısına gelir ve kişi bu kapıdan girerek gerçekle yüzleşir.

Şimdi aşağıdaki metni bir CD’ye veya telefonunuza kaydedin. O halde rahatsız edilmeyeceğiniz bir ortamda dinleyerek af kapısını açmaya çalışın.

Derin bir uykuya doğru gerçek bir yolculuğa çıkmaya hazır olun. Gevşeyin ve rahatlayın. Gözlerinizi kapatın ve vücudunuzun nefes almasına izin verin. Vücudunuzun doğal nefes alma ritmine odaklanın. Sadece nefesinize konsantre olun. Konsantrasyonunuzu azaltacak ve sizi rahatsız edecek düşünceler düşüneceksiniz. ‘Durmak!’ Ya da bu fikirleri kendi haline bırakın, onları uzaklaştırın, açık pencereden içeri giren rüzgar gibi aklınızdan uçup gitmelerine izin verin. Her nefes alışta daha çok gevşersiniz. Nefes al, nefes ver, al, nefes ver, işte böyle. Şimdi her nefeste vücudunuzun daha gevşediğini, daha sakinleştiğini ve daha gevşediğini ve huzurla dolduğunuzu hayal edin. Her nefes verişinizde, zihninizdeki olumsuz niyetlerin, endişelerin ve endişelerin bir kuş gibi uçup gitmesine izin verin. Rahatla, rahatla, nefes al. Gerginlik olmadan nefes alın. rahat nefes al. Nefes alın, nefes verin, nefes alın, bir dakika boyunca bu şekilde nefes almaya devam edin. Aldığın her nefeste daha çok rahatlarsın. Bilinçaltınız daha çok kelimelere odaklanıyor ve bunları sizin kullanımınız için kaydediyor.

Şimdi, kaslarınızı daha fazla gevşetmeye hazırlanın. Sağ ayak kaslarının gevşemesine izin verin. Her nefeste ayağınızın özgür, rahat ve gevşek olduğunu hissedersiniz. Nefes al, ver, al, ver. Gevşekliğin sağ baldırınıza yayılmasına izin verin. Sağ baldırınız ısınıyor, ağırlaşıyor ve gevşiyor. Nefes al, ver, al, ver. Sıcaklık sağ uyluğuna yayılıyor. Sağ bacağınız tamamen gevşemiş durumda. Uyum ve sıcaklık hissini sağ bacağınızda toplayın.

Gevşek bir şekilde nefes alın. Gerginlik olmadan nefes alın. Şimdi sol ayağınızı gevşetin. Rahatlatıcı gevşemenin sol ayağınıza yerleştiğini hissedin. Nefes al, ver, al, ver. Gevşemenin sol baldırınıza yayılmasına izin verin. Bu böyle. Nefes al, ver, al, ver. Gevşemenin sol uyluğunuza yayılmasına izin verin. Sol bacağınız tamamen gevşemiş, sıcak ve ağır. Bacaklarınızda gevşeme hissini toplayın. Bacaklarınızın özgür ve gevşemiş olduğunu hissedersiniz. Bir süre bacaklarınızdaki gevşeme hissinin keyfini çıkarın.

Şimdi gevşekliğin kalçalarınıza ve kasık bölgenize yayılmasına izin verin. Bu organlar gevşer. Gevşek bir şekilde nefes alın. Gerginlik olmadan nefes alın. Kalçalarınız tam bir gevşeme durumuna geçer. Nefes al, ver, al, ver. Bacaklar, kalçalar ve kasıklardaki gevşemeye dikkat edin.

Belinizin ve karnınızın giderek daha fazla gevşediğini hissedebilirsiniz. Aldığınız her nefeste beliniz ve karnınız ağırlaşır ve gevşer. Nefes al, ver, al, ver. Gevşek bir şekilde nefes alın. Gerginlik olmadan nefes alın. Artık daha derin bir rahatlama duygusu sırtına yayılıyor. Sırtınızdaki her kas çok gevşer, yumuşar, özgürleşir ve gevşer. Her nefes gevşemeyi biraz daha artırır. Dikkatinizi bacaklarınızdaki ve vücudunuzun üst kısmındaki derin gevşeme hissine odaklayın.

Gevşeme ile ilgili rahatlığın sağ elinize yayılmasına izin verin. Sağ eliniz çok gevşek ve yumuşak. Nefes al, ver, al, ver. Sağ elinden sağ koluna kusursuz bir sıcaklık yayılır. Kolunuz artık bir kukla kol gibi gevşemiş durumda. Sağ kolunuzdaki özgürlük, sıcaklık ve gevşeklik duygularına konsantre olun. Nefes al, ver, al, ver. Şimdi sol kolunuzun giderek daha fazla gevşemesine izin verin. Eliniz yumuşacık ve gevşemiş… Sıcak hisler parmaklarınıza ve elinize yayılıyor. Nefes al, ver, al, ver. Sıcaklık ve pullar sol elinden sol koluna yayıldı. Sol kolunuzun gevşediğini hissedin. Ayak, bacak, kasık, karın ve kollarınızdaki özgürlüğe ve gevşemeye dikkat edin. Çok rahatsın. Her nefes alışta, vücudunuz daha derin bir gevşeme durumuna girer. Bu şekilde nefes alırsın, verirsin, alırsın, verirsin. Tüm vücudunuza yayılan konforun keyfini tadın.

Şimdi boynunuzu ve omuzlarınızı gevşetin. Her nefes alışta, sihirli ellerin gerilimi masaj yaparak uzaklaştırdığını hayal edin. Çok rahat ve rahatsın. Omuzlarınızdan büyük bir yük kalkmış gibi hissediyorsunuz. Omuzlarınız sıcak, özgür ve rahat. Boynunuza ve omuzlarınıza uzman masajına dikkat edin. rahat nefes al. Gerginlik olmadan nefes alın. Nefes al, ver, al, ver.

Şimdi ağzınızı açın ve ağız kaslarınızı gevşetin. Bu böyle. Ağzınızın etrafındaki kaslar uygun şekilde gevşer. Çeneniz gevşemiş ve dişleriniz birbirine değmiyor. Nefes al, ver, al, ver. Gevşeme tüm yüzüne yayılır. Sanki gözleriniz yuvalarında yüzüyormuş gibi hissedersiniz. Her yeni nefeste daha rahatlarlar. Göz kapaklarınız ağır ve gevşek. Gerginlik yüzünüzden kaçıyor. Nefes al, ver, al, ver. Şakaklarınız ve alnınız çok rahat. Rahatlama hissi, baştan ayağa vücudunun her yerini dolduruyor. Gevşemenin tüm vücudunuza yayıldığını hissedin. Güya gevşeme kan dolaşımı yoluyla akar. Gevşek bir şekilde nefes alın. Gerginlik olmadan nefes alın. Tüm vücudunuzun son derece gevşediğini hissedersiniz. Tüm vücudunuzun sıcaklığının, ağırlığının ve gevşemesinin keyfini çıkarın.

Şimdi kendinizi on basamaklı bir merdivenin başında buluyorsunuz. Merdiven güzel, güzel bir yere iniyor. Tamamen rahatlayabileceğiniz bir yere. Muhtemelen daha önce orada bulundun. Burası güvenli, çok hoş bir yer. Merdivenleri indikçe bu çok keyifli yere biraz daha yaklaşıyorsunuz. Onuncu basamaktan aşağı iniyorsunuz. Çok rahatsın. Nefes al, ver, al, ver. Şimdi dokuzuncu basamağa iniyorsunuz. Her adımda biraz daha rahatlarsın. Nefes al, ver, al, ver. Yedinci ve altıncı basamaklardan iniyorsunuz. Bu çok keyifli yeri her geçen gün daha net görmeye başlıyorsunuz. Beşinci basamaktan iniyorsunuz. Nefes al, ver, al, ver. Gittikçe daha da rahatlıyorsun. Dördüncü basamağı yavaşça inin. Üçüncü adım. Şimdi ikinci adım… Şimdi ilk adım… Şimdi çok güzel bir yerdesiniz. Huzur ve memnuniyet içini doldurdu. Etrafa bak. Ne gördüğünüzün farkında olun. Ne hissettiğinizin farkında olun. Duygularınızın farkında olun. Sesleri dinle. Duygularınızı bırakarak memnuniyetin tadına varın. Kendinizi huzur ve mutluluk içinde hissedin. Mükemmel, sakin ve güvenli hissedin. Derin bir nefes al. Yavaşça nefes verin. Derin bir nefes al. Yavaşça bırak.

Artık merdivenlerin en alt basamağındayız. Önümüzde bir geçit var ve geçidin sonunda Af Kapısı var. Bu kapıdan girmeden önce geçidin iki yanında yer alan kapılardan girmek isteyebilirsiniz. Koridorun sonuna bak ve bir kapı görürsen bana söyle.

………………………….

Önce hangi kapıdan girmek istersin?

………………………….

Güzel. Gerçeği o kapıya kadar yürüyelim. Bana kapının tokmağı da dahil olmak üzere bir tanımını ver.

………………………….

Bu kapıyı daha önce gördünüz mü?

………………………….

Burada birlikte dururken, kapıyı açmanı ve bana içeride ne gördüğünü söylemeni istiyorum.

………………………….

Hadi içeri girelim. Şimdi kapının sonundaki Af Kapısı’na gidelim. İkimiz bu kapının dışında beklerken ne görüyorsun?

………………………….

Kapıyı açalım. Siz içeri girerken ben burada kapının yanında bekleyeceğim ve deneyimlemeniz gerekenleri deneyimleyeceğim. Bunu yüksek sesle veya sessizce yapabilirsiniz. İşiniz bittiğinde bana haber verin.

Şimdi yavaşça merdivenleri tırmanacaksınız. Çok yavaş yürüyün. Her adımı geçtikçe zihninizde hayal ettiğiniz dilek ve arzularınıza ulaşacaksınız. Son basamağa ulaştığınızda kendinizi gevşemiş ve güç dolu hissedeceksiniz. Dinlenmiş bir formda olduğunuzu hissedeceksiniz. Bedeninizin ve zihninizin güçlendiğini hissedeceksiniz. Şimdi basamakları yavaşça çıkmaya başlayın. Şimdi birinci adıma geçin. Şimdi geri dönüyorsun. Şimdi ikinci adıma geçin. Üçüncü adım… Kendinizi daha enerjik ve rahatlamış hissedersiniz. Dördüncü ve beşinci basamakları tırmanın. Nefes al, ver, al, ver. İçinizdeki arzuları bırakmaya başlayın. Şimdi altıncı adıma gidin. Nefes al, ver, al, ver. Şimdi yedinci adıma doğru şekilde geçin. Şimdi sekizinci adıma gidin. Düşüncelerinizi yoğunlaştırın ve odanın içine bakın. Artık yolculuğunuzun sonuna geliyorsunuz. Birkaç adımdan sonra tam bir canlılık ve zindelik içinde olacaksınız. Nihayet onuncu basamağa ulaştınız. Nefes al, ver, al, ver. Artık onuncu adımdasınız ve gözlerinizi yavaşça açabilirsiniz.

instagram

Facebook

heyecan

Youtube

Bu makalede öne sürülen fikir ve yaklaşımlar tamamen yazarların orijinal niyetleridir ve Onedio’nun yayın politikasını yansıtmayabilir. ©Onedio

haberhavza.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu