Sağlık

WMINOLAB spesifik ilaç analizleri kapsamında Türkiye’nin ilk akredite test laboratuvarı oldu

World Medicine’in ileri teknik analizlere imkan veren yüksek hassasiyetli teknolojik ekipmanlarla donatılmış WMINOLAB İnovasyon Laboratuvarı, Ekstrakte Edilebilir & Sızdırılabilir, Nitrozamin Tayini, Elementel Safsızlık Tayini kapsamında Türkiye’nin ilk test laboratuvarı olarak Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite edildi spesifik ilaç testleri. . Böylece WMINOLAB İnovasyon Laboratuvarı dünyanın sayılı değerli laboratuvarları arasında yerini aldı.

Dünya Tıp Araştırma ve Geliştirme Laboratuvarları çatısı altında yüksek teknolojik donanıma sahip olan WMINOLAB İnovasyon laboratuvarı, spesifik testleri gerçekleştirme konusunda yetkin olarak kabul edilebilmek için yerine getirilmesi gereken genel gereklilikleri açıklayan uluslararası bir standart olan ISO 17025 akreditasyonunu almıştır. Böylelikle Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından Ekstrakte Edilebilir & Sızdırılabilir, Nitrozamin Tayini, Elementel Safsızlık Tayini spesifik ilaç testleri konusunda uzmanlaşmış Türkiye’nin ilk test laboratuvarı olarak akredite edilmiş ve dünyada sayılı değerli laboratuvarlar arasında yerini almıştır. bu konuda.

WMINOLAB İnovasyon Laboratuvarı temel olarak bölümde LC-MSMS, GC-MS, ICP- olarak bilinen kütle spektrofotometri cihazları ile elementlerin yapı analizleri, elementel safsızlıklar, nitrozamin safsızlıkları ve birincil ambalaj malzemelerinden ürüne geçebilecek safsızlıkların muayenesi yapılmaktadır. MS ve LC-QTOF.

İhracat ve Ar-Ge yatırımları birçok farklı kurum ve kuruluş tarafından ödüllendirilmektedir.

World Medicine her yıl satış gelirinin yüzde 5’ini Ar-Ge’ye ayırıyor; Geçtiğimiz günlerde “Sektörün Oscarları” olarak bilinen 13. Altın Havan Ödülleri’nde WMINOLAB İnovasyon Laboratuvarı ile “2023 Laboratuvar Yatırım Ödülü”nü kazandı.

Turkishtime tarafından hazırlanan “Ar-Ge 250, Türkiye’nin En Çok Ar-Ge Harcaması Yapan Şirketleri” araştırmasında geçen yıldan sonra yine en çok proje üreten ikinci şirket olan World Medicine, kimya sektöründeki firmaları onurlandırmak ve teşvik etmek amacıyla İstanbul Kimyaevi düzenledi. ihracattaki başarılarından dolayı şubelerini açtılar. Mamul ve Mamuller İhracatçıları Birliği (İKMİB) tarafından düzenlenen İhracatın Yıldızları Ödülleri’nde ilaç ihracatı kategorisinde bir kez daha birincilik elde etti.

Başarılarımızla ismimizi daha çok duyuracağız.

WMINOLAB’ın yurt içi ve yurt dışındaki tüm ilaç firmalarının ilaç otoriteleri tarafından talep edilen kapsamlı analizlerin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik hizmet verdiğini, bu sayede ülke ekonomisine önemli katkı sağladığını paylaşıyoruz. Dünya İlaç Yönetim Kurulu Lideri Ruşen Kalender, “ Türkiye ekonomisine en fazla katkı sağlayan ilaç şirketi olma ve Türkiye’yi dünyada ilaç üssü konumuna getirme hedefimiz çerçevesinde yatırımlar yapıyoruz. Bu anlamda üretimden Ar-Ge ve inovasyona, istihdamdan ihracata kadar bütünsel bir yaklaşımla adımlar atıyoruz. Türkiye’yi dünyada ilaç üretim üssü konumuna getirme hedefimiz çerçevesinde yaptığımız çalışmaların sonuçlarıyla bugüne kadar birçok ödüle layık görüldük. Bu anlamda önümüzdeki dönemde başarılarımız ve çalışmalarımızla adından daha çok söz ettireceğimize inanıyorum.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

basciftlik-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu