Haber

Trump: Tüm belgelerle hakkımda iddianame hazırlandı

ABD eski Başkanı Donald Trump, sosyal medya sitesi TruthSocial’da yaptığı paylaşımda “gizli belgeler” hakkında iddianame hazırlandığını duyurdu.

“Yozlaşmış (Joe) Biden yönetimi, hakkımda iddianame hazırlandığını avukatlarıma bildirdi”Trump, Başkan Biden’ın bir üniversitedeki evinde, ofisinde ve garajında ​​bulunan “gizli belgeleri” hatırlattı.

Trump, önümüzdeki Salı günü yerel saatle 15.00’te Miami’deki federal adliyeye çağrıldığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemizin tarihindeki herhangi bir görevdeki başkandan daha fazla oy alan ve şu anda hem Demokrat hem de 2024 başkanlık seçimleri için yapılan anketlerde diğer tüm adayların çok önünde olan eski bir ABD Başkanının başına böyle bir şey gelebileceğini hiç düşünmemiştim. Ben masum bir adamım. !”

Bugün ABD için Trump “kara bir gün”Kendisine hangi suçlamaların yöneltildiğine dair bilgi paylaşmadı.

TRUMP’UN EVİNDEN GİZLİ BELGELER

Trump’ın Florida’daki evi, “gizli belgeleri” araştırmak için 8 Ağustos 2022 sabahı FBI ajanları tarafından basıldı.

Baskını ve hakkında devam eden soruşturmaları “siyasi” olarak nitelendiren Trump, Mar-a-Lago’dan alınan belgelerin “bağımsız bir hakem veya özel bir yargıç” tarafından incelenmesini özellikle istedi.

Trump aleyhindeki “gizli belgeler” ve “6 Ocak Kongre baskını” soruşturmalarına, özel görevli uzman olarak atanan eski başsavcı Jack Smith başkanlık ediyor.

Donald Trump, 2016 başkanlık seçimleri sırasında bir kadına “kapatma” ödediği suçlamasıyla 4 Nisan’da Manhattan Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Trump, kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu