Haber

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a 1 Milyon TL’lik ‘Meclis’ Davası

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seçim meydanlarında izlettirdiği montaj görüntüleri nedeniyle 1 milyon TL’lik tazminat davası açtı.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, Millet İttifakı’nın PKK ile iş birliği içinde olduğu montaj görüntüsü nedeniyle 1 milyon TL’lik tazminat davası açtıklarını açıkladı. Çelik, davadan elde edilecek geliri şehit çocuklarına eğitim bursu olarak vereceklerini bildirdi. Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

‘Genel Önderimiz ve 13’üncü Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla; Türk tarihi ve kültürüyle özdeşleşen ‘cesurca savaşmanın’ etik değerinden habersiz, müşteri hizmetini bir değer olarak içselleştirmiş montajcının başı Erdoğan’dan; Montaj görseli dolandırıcılıklarının hesabını vermek için dava açtık!

Ancak bu kez Erdoğan’ın değerine dikkat etmedik! Kişiliğinin değerini aşarak şehitlerimizin çocuklarına eğitim bursu olarak dağıtılmak üzere 1 milyon TL’lik tedbirle dava açılmasına karar verdik…’

Ne oldu?

14 Mayıs seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millet İttifakı’nın ‘Haydi’ reklam filmine eklenen PKK liderinin montaj görüntülerini seçim meydanlarında izleyerek Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu teröristlerle işbirliği yapmakla suçlamıştı.

Erdoğan, önceki gün katıldığı TRT yayınında söz konusu sahnelerin montaj olduğunu itiraf etti. erdoğan ‘Kandil’dekilerle video çekimleri var, yayınladılar. Ama montaj sadece bu ama bu…’kelimeleri kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın itirafına tepki göstermişti. Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı: Montajcı dürüst değil. Ben iftira atmaktan bıktım, bu bana iftira atmaktan yorulmadı. Kim temiz kim kirli herkese göster Ya Rabbi. Amin!’dedi.

Erdoğan’ın dünkü Sivas mitingindeki montaj görüntüleri ‘Gençliğimizin hızlı zekasının ürünü’o tartıştı.

haber-kale.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu