Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Adaleti dağıtamayan devlet yok olmaya mahkumdur!

İSTANBUL (İGFA) –Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam Dünyası Anayasa Yargısı Konferansı Açılış Kongresi’nde konuştu.

Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlenen konferansta Erdoğan, devletin kendi içinde bir güçler istikrarına sahip olduğunu belirtti.

“Bu denge ne kadar sağlıklı kurulur ve işletilirse devlet mekanizması ve onu oluşturan kurumlar da o kadar iyi ve etkin çalışır” diyen Erdoğan, “Bel kemiğini oluşturan güçler arasında çatışma, çatışma veya yıkıcı rekabet varsa demokratik sistemin zararını toplum görür.”

Adalet hizmetlerinin sunumunda ideolojik bağnazlığa ve bürokratik oligarşiye asla yer verilmemesi gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Adalet sadece mülkiyetin temeli değildir. Devlet mimarisini de bir arada tutan mihenk taşıdır. Devlet yükselir. , ancak adaletle gelişir, güçlenir ve büyür.Vatandaşını adaletle yönetemeyen bir devlet, temeli çürük bir bina gibi yıkılmaya mahkumdur” dedi.

İslam dünyasına ve Müslümanlara yönelik “şarkiyatçı” yaklaşımların “atılan kritik adımları perdelediğini” belirten Erdoğan, “İslam dünyası, özellikle hukuk ve adalet alanında haksız, mesnetsiz ve acımasız eleştirilere maruz kalmaktadır.”

İnsan onurunu değil, sadece kendi refahını ve menfaatini düşünenlerin, çarpık sistemlerini sürdürme şanslarının olmadığını vurgulayan Erdoğan, “Bu adaletsiz sistem er ya da geç çökecek ve inşallah yerini kuşatıcı bir düzene bırakacaktır. tüm insanlığın mutluluğuna hizmet eden bir düzen.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu