Haber

CHP’li Tanrıkulu canlı yayında adını verdi: Kılıçdaroğlu, 13 Şubat’ta Millet İttifakı’nın adayı açıklanacak

Genel seçim tarihinin 14 Mayıs olarak açıklanmasıyla birlikte 6’lı masanın cumhurbaşkanı adayının kim olacağı merak konusu oldu. 6’lılar tablosu son görüşmenin ardından adayı açıklamazken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözleri tartışma yarattı. 13 Şubat’ta cumhurbaşkanı adayının açıklanacağını söyleyen Kılıçdaroğlu’nun İYİ Parti cephesinden itirazı gecikmedi.

CHP’Lİ TANRIKULU’DAN DİKKAT ÇEKEN SÖZLER

Muhalefette adaylık tartışmaları sürerken CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu dikkat çeken bir açıklama yaptı. Tanrıkulu, Tele1’de katıldığı programda Millet İttifakı’nın adaylığına ilişkin soruyu yanıtladı.

“KILIÇDAROĞLU 13 ŞUBATTA MİLLİ İTTİFAK ADAYI OLARAK AÇIKLANACAK”

CHP’li Tanrıkulu, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı’nın adayı olacağını belirterek, şu ifadeleri kullandı: “Bu ittifakın ana gövdesini CHP oluşturdu. Masadaki her siyasi parti bu birliğe aynı oranda güç kattı. siyasi partilerin gücü değil, sendikanın kendisidir.Diğer siyasi partiler “Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusunda partilerin lider ve tabanlarının da görüşü var. Büyük bir aksilik olmazsa genel liderimiz 13 Şubat’ta Millet İttifakı’nın adayı açıklanacak.”

KILIÇDAROĞLU’NUN İYİ PARTİ’DEN İTİRAZI VAR

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 13 Şubat’ta Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde yapılacak 6’lı masa toplantısının ardından cumhurbaşkanı adayını kamuoyuna açıklayacaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu’nun sözleri hakkında konuşan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, şunları söyledi:

“İYİ PARTİ KARARINI AÇIKLAYACAK”

“Son altı masa toplantısında yapılan açıklamada 13 Şubat’ta toplantı yapılacağı bilgisi var. Ancak adaylık ilanıyla ilgili bir bilgi yok. liderler arasında trafik var ve başından beri konuştuğumuz bir konu var: İsimler üzerinden son adaylık tartışmasının masada olduğu bir aşamada mutlaka yetkili heyetlerimizi bir araya getireceğiz. UYGUN Partisi nihayet kararını açıklayacak.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu