Haber

Arnold Schwarzenegger beyan etmeyi unuttuğu saat nedeniyle gözaltına alındı

Avusturya ve ABD vatandaşlığına sahip, bir dönem Kaliforniya Valisi olarak görev yapan aktör Arnold Schwarzenegger, iklim krizine yardım örgütüne yardım etmek amacıyla açık artırmada satmayı planladığı 26 bin euro değerindeki saatini beyan etmediği için Münih Havalimanı’nda gözaltına alındı.

35 BİN AVRO CEZA

Yardım galası için Almanya’ya giden Schwarzenegger, bu etkinlikte açık artırmaya çıkarmayı planladığı lüks saati beyan etmediği gerekçesiyle gümrük görevlileri tarafından gözaltına alındı. Yetkililer, bir markanın oyuncuya özel ürettiği saatin beyan edilmediğini öğrenerek süreç başlattı. Alman Bild gazetesine konuşan Münih Merkez Gümrük Ofisi Sözcüsü, “Vergi kanununa göre cezai işlem başlattık. Saat ithal olduğu için beyan edilmesi gerekiyordu.” Vergi yetkilileri, oyuncudan saat için 26.000 avro ücret talep etti ve 5.000 avro para cezası ve 4.000 avro vergi dahil olmak üzere toplam 35.000 avro topladı.

GÖREVLİLERLE BANKAYA GİTTİ VE ÖDEMEYİ YAPTI

Dünyaca ünlü oyuncu, kendisine tahsis edilen cezayı kredi kartıyla ödemek istedi ancak yasa gereği toplam bedelin en az yarısının nakit ödenmesi gerektiği için bu talebi reddedildi. Yetkililerle birlikte bankaya giderek ödemeyi yapan oyuncu, işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

Yaşananların ardından Bild’e konuşan oyuncu, “Almanya’nın yaşadığı sorun bu. Artık ağaçlardan ormanı göremiyorlar.” Oyuncu ayrıca saatini hayır kurumlarına bağışladığını belirttiğini ancak görevlilerin bu sözlerini dikkate almadığını da sözlerine ekledi.

carsibasi-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu