Haber

Bayraklı Belediyesi’nden deprem raporu

Türkiye’yi sarsan deprem felaketiyle birlikte başlattığı yardım kampanyaları kapsamında faaliyetlerini sürdüren Bayraklı Belediyesi, afetin ilk anından bu yana bölgeye 17 TIR ve büyük tırlar dolusu ihtiyaç malzemesi ulaştırdı. Yapılan yardımlar afetzedelere umut oldu. Önder Serdar Sandal, “Bayraklı’da iyilikleri çoğaltacağız. Depremzedelerimiz için elimizden geleni yapacağız. Onları asla yalnız bırakmayacağız” dedi.

YARDIM SÜREKLİ DEVAM EDİYOR

Deprem felaketinin ardından başlayan yardım seferberliği, depremin ilk gününden bu yana Bayraklı’da gece gündüz devam etti. Gönüllülerin desteğiyle yürütülen çalışmalarda, deprem bölgesindeki ihtiyaçlara yönelik malzemeler tek tek ayrıştırılarak paketlendi, tırlara yüklenerek ihtiyaç durumuna göre depremin vurduğu illerdeki uyum merkezlerine gönderildi. .

17 TIR, YÜZ BİNLERCE YARDIM MALZEMESİ

8 günde toplam 17 tır ve büyük TIR ihtiyaç malzemelerini deprem bölgesine gönderen Bayraklı Belediyesi, battaniyeden ısıtıcıya, kışlık giysiden aydınlatma sistemlerine, mama ve bezden hijyen malzemelerine 400 binden fazla eşyayı ulaştırdı. Ayrıca tam donanımlı ambulansla Hatay’a gönderilen tam sağlık görevlileri yaralıların nakledilmesi çalışmalarını aralıksız takviye ederken, 18 kişilik uzman polis ekipleri de arama kurtarma ve yardım dağıtım çalışmalarını sürdürüyor.

İYİLİKLERİ YÜKSELTECEĞİZ

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “100 yılın en büyük afetinin ardından deprem bölgelerine yönelik yardım çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bayraklı halkının sağduyusu ile desteğimizi sürdüreceğiz. Depremzedelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.”

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu