Haber

ABD Başsavcısı Merrick Garland Ukrayna’daki konferansa katıldı

YENİ ABD Başsavcısı Merrick Garland’ın Ukrayna’da katıldığı konferansta savaşın yanlışları üzerine bir konuşma yaptığı bildirildi.

NPR’nin haberine göre Garland, Ukrayna’nın Lviv kentinde düzenlenen insan hakları konferansına katıldı ve “Rusya’yı savaş suçlarından sorumlu tutma çabalarını destekleyen” bir konuşma yaptı.

Garland, konferansta “ABD’nin halihazırda Ukrayna’da çok sayıda savaş suçu zanlısını hedef aldığı ve yakında Ukrayna’da görev yapmak üzere bir hukuk danışmanı atayacağı” bilgisini paylaştı.

ABD Başsavcısı, Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky ve diğer yabancı devlet başkanlarıyla da bir araya geldi ve “uluslararası ortaklarla bilgi paylaşımı” anlaşması imzaladı.

ABD medyasına konuşan bir Adalet Bakanlığı yetkilisi, Garland’ın ziyaretinin “güvenlik nedeniyle” duyurulmadığını belirtti.

Garland’ın gezisi, ABD Başkanı Joe Biden’ın savaşın başlamasından bu yana Ukrayna’ya yaptığı ilk ziyaretten yaklaşık iki hafta sonra gerçekleşti.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen da ABD’nin Ukrayna’ya yönelik ekonomik takviyelerini görüşmek üzere 27 Şubat’ta ülkeyi ziyaret etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu