Teknoloji

Bilim Kurgu Filmlerinden Fışkırmış Gibi: Apple Car Test Sürecinde

Cupertino merkezli teknoloji devi Apple, kurulduğu 1 Nisan 1976 yılından bu yana sektördeki yenilikleriyle her zaman adından söz ettiriyor. Zamanına göre oldukça minimal bir tasarıma sahip olan bilgisayarlardan sonra, MP3 çalar, teknolojideki en büyük gelişmelerden biri oldu. müzik dünyası ve ilk dokunmatik telefon olarak karşımıza çıkan iPhone ile ilk sürücüsüz teknolojiye sahip otomobili üretmek için kolları sıvadı.

Yeni Apple Car test sürecine girdi.

Çeşitli çelişkiler ve yanlış anlaşılmalar nedeniyle yaklaşık 4 yıldır ertelenen Apple Car projesi nihayet test aşamasına girdi. Yılda en az bir kez ertelenen ya da rafa kaldırılan proje, üç farklı ekibin elinden geçtikten sonra artık net bir planı var.

Yeni araba 200’den fazla sürücüyle test ediliyor.

Yeni aracında başta otonom sürüş teknolojisi olmak üzere birçok etkileyici özelliğe yer vermek isteyen Apple, şu anda 67 farklı araç ve 201 farklı test sürücüsü ile çalışıyor. Sektörün ünlü analistleri, yeni test kapasitesinin her geçen gün arttığını ve projenin yakında resmi olarak duyurulacağını söylüyor.

Otonom sürüş ve daha fazlası

Bahsettiğimiz üzere Amerikan teknoloji devi Apple, uzun süredir otonom sürüş teknolojisine sahip, yani sürücüye ihtiyaç duymadan seyahat edebilen bir araba üretmeyi hedefliyor. Bu alanda birçok kez başarısızlığa uğrayan şirket, şimdi de yeni teknolojiyi otomobiline entegre etmiş durumda.

Aracında sadece otonom sürüş değil, aynı zamanda birbirine bakan seyahat koltukları gibi özellikler de görmek istiyor. Aracın iç tasarımına da ayrı bir önem veren dev şirket, yolculara yolculukları boyunca farklı aktiviteler yapabilecekleri bir ortam sunmayı amaçlıyor.

Yeni otomobil için 2026 yılı işaretlendi.

Her ne kadar test sürecinde olsa da Apple’ın önünde uzun ve meşakkatli bir yol var. Şirket, otonom sürüş teknolojisini güvenle kullanabilse bile diğer donanım ve tasarım öğeleri düşünüldüğünde otomobilin henüz bebek adımlarında olduğunu söyleyebiliriz. Şu anda otomatik sürüş alanında Xiaomi ile rekabet halinde olan şirketin ismi için ideal tarihin 2026 olduğu düşünülüyor.

Peki, yakında çıkacak olan Apple Car hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Apple, önceki çalışmalarında olduğu gibi yeni otomobiliyle de satış rekorları kırabilir mi? Yorumlarda buluşalım…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu