Ekonomi

VİOP’ta endeks kontratı güne düşüşle başladı

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP) Nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı sözleşme yüzde 0,1 düşüşle güne 5.606,50 puandan başladı.

Nisan vadeli endeks sözleşmesi açılış seansında önceki normal seans kapanışının yüzde 0,1 altında 5.606,50’den işlem gördü.

Dün satış rotası izleyen endeks kontratı, normal seansı önceki kapanışının yüzde 1,3 altında 5.610,00 puandan kapattı. Endeks kontratı akşam seansında 5.607,50 puana geriledi.

Analistler, küresel borsalarda, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) önümüzdeki dönemde para politikasına ilişkin belirsizliklerle ağırlaşan bilanço döneminde pay ve segment bazlı oynaklığa sahip taraf arayışlarının devam ettiğini belirtti.

Fed üyeleri sözlü yönlendirmelerini sürdürürken, St. Louis Fed Lideri James Bullard, enflasyonun inatla yüksek seyrini sürdürdüğüne işaret eden son bilgilerin ardından faiz artırımlarının devam etmesi gerektiğini belirtti. Bullard, ABD ekonomisinin durgunlukta olduğu görüşüne de karşı çıktı.

Analistler, ABD ekonomisinde soğuma sinyallerinin beklendiği bu dönemde alınan güçlü sinyallerin, “şahin” politikaların beklenenden daha uzun süre uygulanabileceği endişesiyle varlık fiyatları üzerinde baskı oluşturduğunu ve bu durumun da daraldığını söyledi. Fed’in politika alanı.

Analistler bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Piyasa Katılımcı Anketi ve tüketici inanç endeksi, Euro Bölgesi’nde enflasyon ve ABD’de Fed’in Bej Defter Raporu verilerinin yurt dışında izleneceği, endeks sözleşmesinde teknik olarak 5.650 olduğunu belirtti. 5.700 ve 5.550 seviyelerinin direnç konumunda, 5.550 ve 5.500 puanın ise destek konumunda olduğunu kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu