Ekonomi

Vimeo hisseleri güçlü 1. çeyrek sonuçları ve iyimser 2. çeyrek görünümüyle %5 yükseldi

NEW YORK – Vimeo (NASDAQ: NASDAQ:VMEO) hisseleri, beklenenden daha iyi ilk çeyrek sonuçları ve 2024’ün ikinci çeyreği için iyimser bir gelir görünümü sayesinde %5,3 yükseldi.

Video platformu şirketi, analist tahmini olan -$0,03’ü aşarak 0,04 $’lık düzeltilmiş hisse başına kazanç (EPS) bildirdi. Çeyrek geliri de 102,87 milyon dolarlık konsensüs tahminine kıyasla 104,91 milyon dolarla beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

Şirketin gelirleri geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla %1’lik mütevazı bir artış gösterdi ve bu artış Vimeo Enterprise segmentindeki güçlü performansın etkisiyle rezervasyonlarda %47, gelirlerde ise %60’lık bir artış görüldü.

Bu büyüme Delta, Nissan, NATO ve 7-Eleven gibi önemli müşteri kazanımlarına bağlandı. Ancak, bu kazançlar, esas olarak ürün amortismanları nedeniyle sırasıyla %12 ve %19 oranında düşen Diğer rezervasyonlar ve gelirdeki düşüşlerle kısmen dengelendi.

Vimeo’nun finansal dayanıklılığı, bir önceki yıla göre %5 ve %10 azalan GAAP ve düzeltilmiş işletme giderlerindeki azalma ile daha da vurgulandı ve 6 milyon dolarlık net gelire ve 12 milyon dolarlık düzeltilmiş FAVÖK’e katkıda bulundu.

Şirketin giderleri rasyonelleştirmeye odaklanması, iki yıl öncesine kıyasla işletme giderlerinde 20 milyon dolardan fazla bir azalmaya yol açarak kârlılığa olan bağlılığının altını çizdi.

İleriye dönük olarak Vimeo, ikinci çeyrek gelir beklentisini 100 milyon dolar olarak açıkladı ki bu rakam analistlerin 97,764 milyon dolarlık konsensüsünün üzerinde. Bu iyimser görünüm, şirketin güçlü ilk çeyrek performansıyla destekleniyor ve bu da 2024 yıllık gelir beklentisi aralığı olan 385 ila 400 milyon doların en azından alt sınırına ulaşma konusundaki güveni artırdı.

Vimeo’nun yeni atanan CEO’su Philip Moyer, şirketin gidişatına olan güvenini dile getirerek, “En iyi sonuçlarımızın modelimizin dayanıklılığını ve ürünlerimizin kalıcı gücünü gösterdiğine inanıyoruz” dedi.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Ayrıca şirketin kârlılığa olan sarsılmaz bağlılığını vurgularken, özellikle yılın ikinci yarısında büyüme girişimlerine yeniden yatırım yapma potansiyelini de kabul etti.

Vimeo’nun mali sonuçlarına ve ileriye dönük açıklamalarına piyasanın verdiği olumlu tepki, yatırımcıların şirketin stratejik girişimlerine ve mali sağlığına duyduğu güveni yansıtıyor. Hisse seyreltmesini en aza indirmek için 50 milyon dolarlık bir geri alım yetkisi üzerinde hareket etme planları ve ürün odaklı büyümeye odaklanmaya devam eden Vimeo, sektörde video ve yapay zeka entegrasyonuna yönelik artan talepten yararlanmaya hazırlanıyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu