Haber

Taksim saldırısı: Albashir dahil 17 şüpheli tutuklandı

Taksim’deki bombalı saldırıyı gerçekleştirdiğini itiraf ettiği açıklanan Ahlam Albashir’in de ortalarında bulunduğu 17 kişi tutuklandı.

İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım Pazar günü altı kişinin hayatını kaybettiği ve 81 kişinin yaralandığı bombalı saldırıyıdüzenleyen Albashir ve olayla bağlantılı oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan 51 şüpheliden 49’u dün sabah saatlerinde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirilmişti. Şüphelilerden ikisiyse emniyetteki sözlerinin akabinde özgür bırakılmıştı.

Adliyeye sevk edilen Albashir ve öbür şüphelilerin sözleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca görevlendirilen 29 savcı tarafından eş vakitli olarak alındı. Albashir’in savcılık sorgusuna iki başsavcı vekili de katıldı. Şüphelilerin savcılık sorguları beş saate yakın sürdü.

Şüphelilerden 17’si, “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak”, “kasten öldürme”, “kasten öldürmeye teşebbüs” ve “kasten öldürmeye yardım” üzere kabahatlerden tutuklanmaları, üç kuşkulu ise isimli denetim kuralıyla özgür bırakılmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Savcılık kararıyla, mahkemeye sevk edilmeden özgür bırakılan şüphelilerden 29’unun ise hudut dışı edilmesine karar verildi.

Nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan ve ortalarında Albashir de bulunan 17 kuşkulu tutuklanarak cezaevine gönderildi. Üç kuşkulu ise isimli denetim kaidesiyle özgür bırakıldı.

DW,ANKA/CÖ,HT

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu