Haber

Murat Kurum: Sarıldığı söylenen yaraları saracağız

ensonhaber.com

Türkiye 6 Şubat sarsıntısının yaralarını hızla sarıyor.

Gruplar, yıkılan evlerin yerine yenilerinin yapılması için çalışmalara başladı.

Bu kapsamda Gaziantep’te Belpınar ve Mesthüyük Köyleri ile Kahramanmaraş Türkoğlu Özbek Köyü’nde yerel mimariye uygun konutlar yapılmıştır.

Anahtarlar, devlet erkanının da katıldığı törenle hak sahiplerine teslim edildi.

“Acı dolu anıları birlikte sileceğiz”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da teslim töreninde bir konuşma yaptı.

‘Devlet ve halk el ele verdi. Birlikteliğimizden güç aldık.’dedi Bakan Kurum, ‘İyileştirilemeyecek yaraları saracağız, acı hatıraları birlikte sileceğiz.’ifadelerini kullandı.

“Toplamda 650 bin konut yaparak afet bölgemizi eski haline getireceğiz”

Bakan Kurum, deprem bölgesinde toplam 106 bin konutun ihale edildiğini belirterek, Yılda 319 bin konutu teslim edecek toplam 650 bin konut yaparak afet bölgemizi yeniden ayağa kaldıracağız” dedi.söz konusu.

“Depremde kardeşlerimizi çifte sevindirmek için buradayız”

Murat Kurum’un anahtar teslim töreninde yaptığı açıklamalar şöyle:

Bugün buruk bir sevinç içindeyiz. Yaşadığımız depremlerin acısı içimizde. Ramazan Bayramı’nın tüm İslam alemine hayırlar getirmesini dilerim. Depremzedelerimizi sevindirmek için buradayız. Sarılması mümkün olmayan yaraları saracak, acı hatıraları birlikte sileceğiz. Bugün Gaziantep, Kahramanmaraş’taki yeni evlerimizin anahtarlarını teslim ediyoruz.

“Sözlerimizi yerine getirene kadar yanınızda olacağız”

Biliyoruz ki sevgimiz ne kadar büyükse sınavımız da o kadar büyük. Depremlerle, sellerle karşılaştık, çok şey kaybettik ama asla pes etmedik. Devlet ve millet el ele verdi. Birlikteliğimizden güç aldık. Asrın dayanışmasında bir aradayız diyerek güç verdiniz. Sizlerle birlikte yürüdük. Bugün anahtarlarımızı teslim etmeye başladık. 15 gün sonra sözleşmeleri yaptık. Toplamda 106 bin konut için sözleşme yaptık. Bir yılda 319 bin konutumuzu teslim edecek toplam 650 bin konutu inşa ederek afet bölgemizi yeniden ayağa kaldıracağız. Gaziantepli kardeşlerim Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında olacak. Sözlerimizi yerine getirene kadar yanınızda olacağız. Bu söz güçlü Türkiye’nin sözüdür.

44 günde tamamlandı

Öte yandan ilçeye 15 kilometre uzaklıktaki Belpınar Mahallesi’nde de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve AFAD koordinasyonunda 14 adet kalıcı konut hazırlandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve AFAD’a uygun olarak zemin etütleri tamamlanan kalıcı afet evlerinin temelleri Mart ayı başında atıldı.

Köy tipi kalıcı afet evleri radye temel, kaya zemin üzerine betonarme olarak TOKİ standartlarında zemin etütleri yapılarak 44 günde tamamlanmıştır.

6 Şubat 2023 depremlerinin ardından ilk teslim edilen projede deprem sonrası yapılan ilk köy camisi ve köy konağı da hizmete girecek.

haberbahsili.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu