Haber

Meral Akşener’e “Kürt düşmanısın” diyen Pervin Buldan’a İYİ Parti’den yanıt

HDP Eş Genel Lideri Pervin Buldan, Ardahan’da esnaf ziyaretinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in AK Parti ve HDP ortasındaki görüşmeler hakkında kullandığı “Uzun bekleyiş artık sona erdi. Karşınızda; ‘Açılımcılar kumpanyası’, yeniden seyircisiyle buluşuyor” kelamlarına reaksiyon göstermişti.

KÜRT DÜŞMANLIĞI YAPMAKLA SUÇLADI

Akşener’e yönelik olarak Buldan, “6’lı masanın içerisinde bulunan o bayan lider, her gün HDP ve Kürtlere hakaret etmeyi kendisine bir vazife edinmiş. Kürt, tahminen gün yüzü görür diye nefret tohumları saçmaktan geri durmayan bir bayan lider var. 6’lı masadaki bu kadın başkanın son grup toplantısında yapmış olduğu açıklamalar, bir kez daha Kürt düşmanlığını ortaya koyduğunu bizlere açık açık göstermiştir. Bize kumpanya kuruyor diye iftira attılar. Oysa HDP’liler kumpanya bilmezler. HDP’lilerin kumpanya bilmediğini cezaevlerinin HDP’liler ile dolu olduğunu göstererek ona ispat ederiz. Fakat onlar kumpanyanın ne demek olduğunu Susurluk’tan 28 Şubat’tan bilirler. Buradan ona vereceğimiz yanıt şimdilik bununla sonlu kalsın. Kürt düşmanlığı yaparak birbirleri ile yarışanlar şunu yeterli bilsinler ki kaybedecekler, kaybedecekler, kaybedecekler” ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ’DEN BULDAN’A YANIT

HDP’li Buldan’ın bu sözlerinin ardından İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu’dan açıklama geldi. Zorlu, “Bugün bir siyasi partinin Eş Genel Lideri, Genel Liderimiz Sayın Meral Akşener’in 9 Kasım 2022 tarihli Grup Toplantımızdaki konuşmasında dile getirdiği eleştiriler karşısında; bir parti Genel Başkanı’na yakışmayacak berbatlıkta, terbiye sonlarını aşan ve kutuplaştırıcı bir nefret lisanını benimseyerek; temelsiz suçlamalar ve hakaretlere başvurma yolunu tercih etmiştir” dedi.

“HER SIKIŞAN PARTİ ÖNDERİNİN PARTİMİZE SALDIRMASINI KABUL ETMİYORUZ”

Açıklamanın devamında ise “Kürtler bu ülkenin, bu vatanın asli ve gururlu vatandaşlarıdır. Bu çerçevede, her türlü ayrımcılığı reddediyoruz. Ayrıyeten; yürüttükleri siyasetteki tutarsızlıkları örtmek için palavra ve hamasete başvuranların son devirde düştükleri sıkıntı durumu anlamakla birlikte, her sıkışan parti önderinin partimize ve Genel Liderimize saldırmasını asla kabul etmiyoruz. Siyaset ismi altında prensipsiz, düzeysiz yapılan bu gölge oyununu milletimizin takdirine havale ediyoruz. YETERLİ Parti olarak; milletimizin her bir ferdinin hak ettiği keyifli, huzurlu, müreffeh ve özgür bir Türkiye’yi inşa edebilme gayesi için birinci günkü azmimizle çalışmaya devam edeceğimizi bir defa daha vurguluyoruz.” tabirlerine yer verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu