Haber

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Hatay’daki şebeke suyu sorunu için 100 milyon liralık destek sağlandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay’da ekiplerin hafif hasarlı ev ve iş yerlerine şebeke suyunu ulaştırmak için çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, İçişleri Bakanlığı’nın 100 milyon liralık takviye yaptığını duyurdu.

Hatay’ın Antakya ilçesinde devam eden çalışmaları inceleyen Bakan Yerlikaya, Hatay’da şebeke suyunda yaşanan sıkıntının giderilmesi için çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi. Bakan Yerlikaya, “Hatay’daki depremin ardından şebeke suyunda sorun yaşandı. Bazı yerlerde su akıyordu, bazı mahalle ve sokaklarda su yoktu. Bununla ilgili Devlet Su İşlerimiz büyük çaba sarf etti. Kaynaktan depolama alanına gelen su konusunda gerçekten çok güçlü çalışmalar.Depolama alanından, şebeke sınırından ticari alanlara, evlerimize gitme konusunda önemli sorunlarımız var.İçişleri Bakanlığı, AFAD ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak, Tarım ve Orman Bakanlığı olarak burada valiliğimizin çabalarıyla gün yüzüne çıkan birimler İLBANK, AFAD, DSİ, HATSU ve KOSKİ’dir. hafif hasarlı ve hasarsız binalarımız hem ticari hem de konut binalarımızda muntazam olarak.Bu görüşme sonucunda arkadaşlar bizden takviye istediler.İç dekorasyon için 100 milyon lira verdik.Üstelik 100 milyon lira verdik. işte gelinen nokta şu; 10 gündür arkadaşlarımız su şebekesinin her noktasında çalışıyor. Kör tapa dediğimiz şey var yani hiç su gerektirmeyen bir durum var. Binalar yıkıldı, sular boşa akmasın. Suyun boşa gitmemesi için oraya kör tapa koyuyoruz. İleriye gittiğimizde, sokakta veya caddede hasarsız veya hafif hasarlı bir bina gördüğümüzde veya ticari yerler gördüğümüzde, bir kamu kurumu gördüğümüzde düzenli olarak su akmaması ile ilgili her şeyi açıyoruz. Onarımlarımızı tek tek yapıyoruz ve oradaki su şebekesini düzenli olarak kullanılabilir hale getiriyoruz. Arkadaşlarımız sıcakta gece gündüz demeden gerçekten canla başla çalışıyorlar. Her zaman yanlarındayız ve maddi desteğimizi veriyoruz. İnşallah kısa sürede bu çalışmayı bitireceğiz ve hasarsız tüm evlerimizin ve hafif hasarlı tüm evlerimizin tam zamanlı çalışmasını sağlayacağız. Elektrik ve doğalgaz konusunda da bu yöndeki çalışmaların çok önemli bir yelpaze tuttuğunu da biliyorsunuz. Bunu da takip ediyoruz” dedi.

Bakan Yerlikaya, Reyhanlı ilçesinde artan nüfus nedeniyle yetersiz su temini nedeniyle 15 gün içinde sıfırdan yeni şebeke sisteminin kurulacağının da bilgisini vererek, “Biliyorsunuz Reyhanlı’nın nüfusu 200 binden 400 bini geçti. Bir seferde 8 kuyu açıldı çünkü mevcut su kaynağı ihtiyacın altında kaldı.Çok şükür 8 kuyuda çok eksiksiz bir su kaynağı bulundu.Bu nedenle şimdi yeniden sıfırdan bir şebeke kurmak zorunda kalıyoruz.İLBANK ise buraya geliyor Özhaseki Bakanımızla görüştük her şey hazır kaynakta da sıkıntımız vardı biz AFAD olarak İçişleri Bakanlığı ailesi olarak yine 100 milyon lira yine sıfırdan üretim süreci başlayacak . Buradan Reyhanlı kardeşlerimize bu söylentiyi iletiyorum” dedi. – HATAY

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu