Haber

CHP’li belediyeden tarih istismarı

Hizmetten çok şov peşinde olan CHP’li belediye Bursa’da akıllara durgunluk veren bir girişimde bulundu.

Bursa’nın Mudanya ilçesinde, Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda yer alıyor. Ateşkes Meydanı CHP ilçe belediyesi tarafından izinsiz olarak şehre logo ve isim asıldı. “İsmet İnönü Bulvarı” ve ” Mudanya Belediyesi“Belediye logosunun da yer aldığı iki totem yerleştirildi.

Büyükşehir yönetmeliğinin hiçe sayıldığı bu girişim üzerine Bursa Büyükşehir Belediyesi harekete geçti.

Duyuru ve Reklam Uygulama Yönetmeliği’nin 7.2 maddesi uyarınca Büyükşehir Belediyesi, “ Büyükşehir belediyesinin sorumluluğundaki alanlara ticari reklam panosu konulamaz. Kamu yararına bilgilendirme ve tanıtım faaliyetleri gibi ticari kazanç sağlamayan hizmetler sunan iletişim panoları için Büyükşehir Belediyesi’ne başvuru yapılır.Karar doğrultusunda izinsiz konulan totemlerin kaldırılması için Mudanya Belediyesi’ne başvurdu. Resmi mektupgönderilmiş.

SÖMÜRÜN ARKASINDA GİZLİ

Yasa ve yönetmeliklere aykırı olarak meydan düzenleme çalışmalarının yapıldığı alan Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülüyor. Mudanya BelediyesiÜzerinde yazı ve logo bulunan totemi koyan CHP’li belediye, ‘kusurunu örtmek için’ dedi. tarihin istismarına‘ O başvurdu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün adını taşıyan bulvara yerleştirilen totemlerin kaldırılması istendi.Öte yandan haberde “” şeklinde kullanılan görseldeki totem üzerindeki belediye logosu ve Mudanya Belediyesi yazısı silindi.

Böylece Büyükşehir Belediyesi’nin sözde ‘İsmet İnönü’ isminden rahatsız.algı oluşturuldu.

O FOTOĞRAFI UNUTTULAR

Ancak bu algı yapılırken Mudanya Belediye Başkanı Haydi TürkyılmazKonuşmaya konu olan totem önünde çekilen fotoğrafı birkaç gün önce kamuoyuyla paylaştığı unutulmuştu.

Haberde belirtildiği üzere totem kaldırılması istendi Sadece İsmet İnönü Bulvarı’nın değil, Mudanya Belediyesi yazısı ve belediye logosunun da yazıldığı açıkça görüldü..

Böylece CHP’li belediyenin tarihi istismarı teşhir edilirken, basın aracılığıyla da kamuoyunun nasıl algılarla yanıltıldığı bir kez daha gözler önüne serildi.

 

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu