Haber

Canlı blog | Depremin üçüncü günü: Can kaybı 5 bin 894’e yükseldi

Afet ve Acil Durum İdaresi Başkanlığı (AFAD) ve Kandilli Rasathanesi’nden yapılan açıklamaya göre, Maraş’ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17’de 7.7 büyüklüğünde, Elbistan ilçesinde 13.24’te 7.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Bugüne kadar 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerde 5 bin 894 kişinin hayatını kaybettiğini, 34 bin 810 kişinin de yaralandığını açıkladı. Yıkılan bina sayısı ise 5 bin 775 olarak kaydedildi. Deprem nedeniyle 7 gün milli yas ilan edildi.

İllerde arama kurtarma çalışmaları devam ederken, depremle ilgili son gelişmeler şöyle:

saat 09:05 | Urfa’da ekipler, Yenişehir Mahallesi’ndeki 5 katlı İbrahim Şelli Apartmanı’nda 6 yaşındaki Ahmet Ayaz Abak’a 47 saat sonra ulaştı. Abak, yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

saat 08:33 |Maraş’ta 58 yaşındaki kadın, 52 saat sonra otelin enkazından kurtarıldı.

saat 08:30 |Maraş’ta meydana gelen depremlerin ardından ABD’nin arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere gönderdiği 161 kişilik arama kurtarma timi yola çıktı.

saat 08:19 |Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Hatay’da son yüzyılın en büyük felaketini yaşadık. Birçok bina gibi belediye binamız da artık yok.”

saat 08:03 | Malatya’daki depremde yaralanan 41 kişi askeri uçaklarla İstanbul’a gönderildi. Yaralıların Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi ile çeşitli hastanelere sevk edileceği öğrenildi.

saat 07:25 | Depremden etkilenen illere yardım malzemeleri ve iş makineleri taşıyan gemi, Çeşme Limanı’ndan İskenderun Limanı’na hareket etti. Gemi 40 saatte İskenderun Limanı’na ulaşacak.

saat 07:11 | Deprem bölgeleri olan Urfa, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Maraş, Adana ve Diyarbakır tabip odaları başkanları hastanelerin ve yaralıların son durumunu şöyle anlattı: işçiler insanüstü bir gayretle görevlerini yapıyorlar. (HABER MERKEZİ)

dogubayazithaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu