Haber

BARU sporcuları halter şampiyonasına 9 madalya ile damga vurdu

Bartın Üniversitesi (BARU) SporFen Fakültesi öğrencisi milli sporcumuz Sadık Dirim Gençler, U23 Türkiye Halter Şampiyonası’nda 5 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalya kazandı.

Sportif başarılarının yanı sıra eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve sosyal sorumluluk alanlarındaki faaliyetleriyle de dikkat çeken Bartın Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nden (BARÜ) yeni başarı haberleri gelmeye devam ediyor. Tokat’ta düzenlenen Sadık Dirim Gençler ve U23 Türkiye Halter Şampiyonası’na katılan BARU’lu genç sporcular 5 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalya kazanarak maçlara damgasını vurdu.

Türkiye Halter Federasyonu’nun düzenlediği şampiyonada gençler 109 kiloda Taner Çağlar, küçükler 96 kiloda Emre Öztürk, U23 96 kiloda Kadir Karapınar, 67 kiloda Kaan Kahriman ve 19 kiloda Melih Can Günay birinci oldu. U23 61 kg ile Türkiye şampiyonu oldu.

Gülşen Taşçı şampiyonada U23 64 kg kategorisinde ikinci olurken; Batuhan Sancak U23 73 kiloda, Yusuf Göçmenoğlu U23 67 kiloda ve Emre Altıntaş küçükler 67 kiloda bronz madalya kazandı.

Türkiye’nin 28 ilinden 350 sporcunun katıldığı şampiyonada genç sporcuları başarılarından dolayı tebrik eden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Geleceğin güçlü Türkiye’sinden ve onu inşa edecek gençlerden umutluyuz. İlk günkü heyecanla gururla yürüttüğümüz tüm faaliyetlerimizde gücümüzü bu inançtan ve kendi potansiyelimize olan inancımızdan alıyoruz.”

Rektör Uzun, BARÜ’nün tüm bileşenleriyle geleceğe değer katmayı hedeflediğini vurgulayarak, “Spor, sağlık, teknoloji ve altyapı başta olmak üzere tüm imkanlarımızla gelişimimize değer katacak gençlerimizi hazırlamak için çalışıyoruz. Bu yakada elde edilen başarılarla geleceğe, doğruya ulaşma noktasında çabalarımızı artırmaktayız.Sporu geleceğimizi daha güçlü kılma çabası olarak görüyorum ve bu doğrultuda akademik ve idari personelimize teşekkür ediyorum. insan kaynakları, ‘Birlikte Başaracağız’ anlayışıyla hedeflerimize ulaşmamızda emeği geçen Spor Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof.Dr.Bilal Demirhan ile birlikte.- BARTIN

haberzeytinburnu.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu