Haber

ARACININ İÇİNDE BULUNAN VE HAYVAN BAHÇESİNE YÜKLENEN BİR MAYMUN YAPTIRIN

DİYARBAKIR’da Ferhat K., durdurulan aracında polis tarafından el konulan makak maymununu götürüldüğü Malatya Hayvanat Bahçesi’nden kaçırarak kente geri getirdi. Dün maymunu gezdirirken fark edilen Ferhat K. kurtuldu. Polis, Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Hevsel Bahçeleri’ne Ferhat K. ile birlikte giren maymunu arıyor.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 6 Kasım’da durdurdukları araçta beslenmesi yasak olan makak türü tespit etti. Maymun, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından teslim alındı. İşlemlerin ardından maymun, bir gün sonra Malatya Hayvanat Bahçesi’ne gönderildi. Ferhat K. da yasak hayvanı beslediği için ceza aldı.

Ferhat K., 8 Kasım’da Malatya’ya giderek gece saatlerinde çitlerin üzerinden atlayarak hayvanat bahçesine girdi. Ferhat K. alıştığı maymuna seslenerek yanına gelmesini sağladı. Şüpheli maymunu kaçırarak Diyarbakır’a getirdi. Durumu fark eden hayvanat bahçesi görevlileri polise haber verdi. Diyarbakır polisine de haber verildi.

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Hevsel Bahçeleri yakınlarındaki Fiskaya semtinde devriye gezen polis ekipleri, maymunu gezdirirken Ferhat K.’yi fark etti. Polisi gören zanlı kaçarken, geride bıraktığı maymun da Hevsel Bahçeleri’ne kaçtı.

Polis, Ferhat K.’yi yakalamak ve maymunu bulmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu