Haber

Ali Yerlikaya kimdir, nerelidir? İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın Hayatı Hakkında Merak Edilenler

İstanbul Valisi olarak görev yapan Ali Yerlikaya, son dönemde gündemden düşmeyen isimlerden biri. Yeni kabinede İçişleri Bakanı olacağı söylenen Yerlikaya’nın siyasi kariyeri merak ediliyor. Ünlü isim hayatı boyunca birçok ilçede kaymakamlık yaptı. Bir süre Gaziantep Valiliği de yaptı. Vatandaşlar, Ali Yerlikaya’nın hayatını araştırmaya başladı. Peki Ali Yerlikaya kimdir, kaç yaşında, nerelidir? İşte İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın hayatı ve siyasi kariyeri merak edilenler.

Ali Yerlikaya kimdir?

Ali Yerlikaya, 11 Ekim 1968’de Konya’da doğdu. İlk, orta ve lise öğreniminin ardından İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne girdi. Burada Kamu Yönetimi bölümünü bitirdi.

Ali Yerlikaya’nın Hayatı ve Siyasi Kariyeri

Ali Yerlikaya, üniversiteden mezun olduktan sonra 1990 yılında İçişleri Bakanlığı Kaymakam adayı olarak göreve başladı. Kayseri Felahiye, Hatay Erzin, Konya Derebucak, Şanlıurfa Hilvan, Yozgat Sarıkaya Valiliği görevlerinde bulundu. İçişleri Bakanlığı Sağlık Bakanlığı İşçiler Genel Müdürlüğü’nde Hukuk Müşavirliği ve TÜHİS (Türkiye Ağır Sanayi ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

Ali Yerlikaya, 2007 yılında Şırnak Valisi olarak atandı. 2010 yılında Ağrı Valisi olarak göreve başladı. 2012 yılında Tekirdağ valiliğine atanan Yerlikaya, 2015 yılında Gaziantep valiliğine getirildi.

2015-2018 yılları arasında Gaziantep Valisi olarak görev yaptı. 27 Ekim 2018 tarihinde İstanbul Valisi olarak atandı.

2019 yerel seçimlerinde YSK’nın İstanbul seçimlerini iptal etmesi nedeniyle 7 Mayıs 2019’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüttü. Daha sonra 27 Haziran’da görevi devretti.

Ali Yerlikaya Evli mi Çocuklu mu?

Ali Yerlikaya, Hatice Işık Yerlikaya ile uzun süredir evli. Çiftin Buyruk Yusuf Yerlikaya ve Ahmet Yerlikaya adında iki oğlu bulunuyor.

gokcebeyhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu