Haber

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Gazze’deki gazeteciye taziye ziyaretinde bulundu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Göktaş, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında eşi ve çocuklarını kaybeden El Cezire televizyonu çalışanı Vail ed-Dahduh ile Doha’da bir araya geldi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Katar’da temaslarını sürdürüyor. Bakan Göktaş, Türkiye’nin onur konuğu olduğu Çok Boyutlu Sosyal Kalkınma Arap Forumu’na katılmak üzere geldiği Katar’da ikili görüşmelerin yanı sıra çeşitli ziyaretlerde de bulundu. Göktaş, Türkiye’nin Doha Büyükelçiliğini ziyaret ederek Büyükelçi Mustafa Göksu’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakan Göktaş daha sonra Dünya Su Sporları Şampiyonası vesilesiyle ülkedeki milli sporcularla bir araya geldi. Dalış, artistik yüzme ve açık su yüzme branşlarında yarışan milli yüzücülerle yakından ilgilenen Göktaş, “Yurt dışında katıldığınız her müsabakada yüzümüzü güldürüyorsunuz. Ülkemizde milyonlarca insan heyecanınızı paylaşıyor.” Milli sporcuların gençlere güzel örnek olduğuna dikkat çeken Göktaş, “Birkaç yıl içinde birçoğunuzun ülkemize altın madalya getireceğine inanıyorum. Başarılarınız sonsuza kadar sürsün ve bizi gururlandırmaya devam etsin.”

Gazze saldırılarında ailesini kaybeden gazeteciye taziye ziyareti

Göktaş daha sonra tedavi için Doha’ya gelen Katar merkezli El Cezire televizyonunun Gazze Şeridi’ndeki ofis müdürü ve muhabiri Filistinli Wail ed-Dahduh’a taziye ziyaretinde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a başsağlığı dileklerini ileten Göktaş, Türkiye’nin Dahduh dahil tüm Filistinlilerin acısını yüreğinde hissettiğini belirtti. Filistin’de acil ateşkes sağlanmasının gerekliliğini dile getiren Göktaş, insani yardımların kesintisiz olarak ulaştırılmasının çok değerli olduğunu söyledi. Dahduh’a bir kez daha başsağlığı dileklerini ileten Bakan Göktaş, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde Filistinlilere her türlü desteği vermeye hazır olduğunu vurguladı. Dahduh, ziyaretinden dolayı Göktaş’a da teşekkür ederek, desteklerinden dolayı Türkiye’ye şükranlarını sundu.

Dahduh Gazze’nin simge isimlerinden biri oldu

İsrail’in saldırılarına rağmen görevini yapmaya devam eden ve saldırıların sembolü haline gelen Gazzeli gazetecilerden El Cezire muhabiri Vail el-Dahduh, ilk olarak eşi, oğlu ve kızı da dahil olmak üzere ailesinden birçok kişiyi kaybetti. 25 Ekim’de Gazze’nin kuzeyindeki saldırı. Eşi ve çocuklarının öldürüldüğü saldırının ardından Dahdud görevine devam ederek bölgedeki saldırıları takip etmeye devam etti. 15 Aralık’ta Gazze’nin güneyindeki Han Yunus’ta düzenlenen saldırıda elinden ve karnından yaralanmış, kameramanı Samir Abu Dakka ise hayatını kaybetmişti. Yaralı olmasına rağmen görevine devam eden Dahduh, 7 Ocak’ta Han Yunus’ta bir araca düzenlenen saldırıda kendisi de gazeteci olan oğlu Hamza ed-Dahduh’u kaybetti. Dahdud, tedavi için 17 Ocak’ta Mısır üzerinden Katar’a gitti.

Son olarak Dahduh’un sağlık sorunları yaşayan annesi de vefat etti. -DOHA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu