Haber

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Sosyal medyada yargıyı yıpratmaktan kesinlikle taviz vermeyeceğiz

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Özellikle sosyal medyada yargıyı yıpratmaya yönelik açıklamalara kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Çünkü bunların ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz: Yargıya güveni sarsmak, devlete güveni sarsmak.” ” söz konusu.

Bakan Tunç, Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı (ATGV) Antalya Eğitim ve Sosyal Tesisi’nde gerçekleştirilen Yargı Teşkilat Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, 24 bin hakim ve savcının önlerindeki evrakların bir an önce bitirilmesi için gece gündüz çalıştığını söyledi. Evlerine belge götürenler de vardı.

Bakan Tunç, bazı davaları, bazı vakaları, bazı bireysel noktaları öne çıkararak tüm yargı mensuplarını suçlayan açıklamaları memnuniyetle karşılamalarının mümkün olmadığını belirterek, şöyle konuştu:

“Mesleği uğruna gece gündüz çalışan, ailesini, çocuklarını feda eden kardeşlerimize büyük bir haksızlıktır. Dolayısıyla bu haksızlığa izin vermiyoruz ama aramızda yanlış yapanlar olsa bile mekanizmalar var. Bunun için sistemler çalışıyor ve o sorun çözülmeye devam ediyor. Onun için yargıya güvenmek lazım.” Dezenformasyonun adalete olan güveni azaltmasına veya baltalamasına asla izin vermeyeceğiz. Sosyal medya mahkemelerine izin vermemeliyiz. Özellikle sosyal medyada yargıyı yıpratmaya yönelik açıklamalara kesinlikle taviz vermeyeceğiz, çünkü bunların ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz: Yargıya olan güveni sarsmak, devlete olan inancı sarsmak.

Bu nedenle gazeteci unvanına sahip bir YouTuber çıkıp ‘Ceren Özdemir’in katili açık cezaevine götürüldü’ diyor. ‘Yakında serbest bırakılacak ve serbest bırakılacak.’ diyor. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan bir kişi, yüksek güvenlikli bir cezaevindeyken ve açık cezaevine gitmesi kesinlikle imkânsızken bu yalanı ortaya atabilir ve milyonlarca insana paylaştırabilir. Bunu hangi amaçla yapıyor? Bunu adalete olan güveni sarsmak için yapıyor. Bunu devlete olan güveni sarsmak için yapıyor. Buna izin verebilir miyiz? Elbette yapamayız. Biri çıkıp ‘Yargıda yolsuzluk var’ diyor. Özellikle şöyle bir yalanı öne sürerek tüm yargı mensuplarını suçlayacak bir açıklama yapabilir: Bunu hoş karşılar mıyız? ‘Hadi yalan söyle. Dezenformasyona devam. “‘Yargı mensuplarımızı, bu özveriyle çalışan yargı mensuplarımızı yıpratın’ mı diyeceğiz?’ Buna izin veremeyiz.”

Tunç, Türk Ceza Kanunu’nda da unsurları bulunan bu dezenformasyon ve hataların yargı tarafından ele geçirilmesiyle basın özgürlüğünden bahsedildiğine dikkat çekerek, basın özgürlüğünün sonunun çok iyi farkında olduklarını vurguladı.

“Görüş ifadelerine sonuna kadar saygı duyuyoruz”

Basının özgür olduğunu, düşünce ve ifade özgürlüğünü sonuna kadar desteklediklerini, niyet ve ifade özgürlüğünün önündeki engelleri kaldırmak için yoğun çaba harcadıklarını belirten Tunç, “Biz ‘Dezenformasyona hayır’ diyoruz ama biz de bunu yapıyoruz. Düşünce ifadelerine sonuna kadar saygı duyuyoruz. Bu nedenle yargımızın erozyona uğramasına karşı gelecekte de çalışmaya devam edeceğiz.” “Başsavcılıklarımızın basın iletişim büroları aracılığıyla açıklamalara zamanında ve uygun şekilde yanıt vermesi gerekiyor.” sözlerini kullandı.

Tunç, özellikle son operasyonların yargının talimatıyla yapıldığını söylerken, bazı çevreler “Polis yetişiyor, yargı bıraksın” dedi. söylediğine dikkat çeken Tunç, şunları söyledi:

“Böyle bir şey yok. Bu kesinlikle yanlış bir algı. Aslında polis bunu yargının talimatıyla yapıyor. Onun için biz İçişleri Bakanlığımız, Adalet Bakanlığımız olarak mücadele için el birliğiyle çalışıyoruz. Suça karşı, vatandaşlarımızın huzuru için. Cumhuriyet başsavcılarımız kendilerine gelen raporları titizlikle inceleyerek suçu sanığa yüklüyorlar.” Bu anlamda Türkiye’yi barışçıl bir geleceğe taşımak, her türlü terörden arınmış, kadına şiddetin olmadığı, kadına yönelik şiddetin olmadığı bir Türkiye’nin inşası için el ele, kol kola çalışmaya devam edeceğiz. uyuşturucu satıcılarının bulunmadığı ve bu anlamda herkesin geleceğe huzurla baktığı bir yer. “

(Bitti)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu